fbpx

Aanvang scholen binnenland op 3 mei onmogelijk

GFC NIEUWSREDACTIE- De aanvang van een aantal scholen in het Surinaams binnenland op 3 mei is onmogelijk.

OS Loka Loka en OS Goninimofokriki zitten nog steeds onder water, terwijl EBGS Baling Sula in Brokopondo ook kampt met wateroverlast.

De overige scholen in Brokopondo zijn niet ondergelopen, maar de dorpen waar de kinderen wonen, staan nu blank. Hierdoor zullen de kinderen van deze dorpen de school niet kunnen bezoeken.

Ook de EBGS-school te Godoholo is niet onder water, maar de omliggende dorpen hebben wel last van overtollig water. Leerkracht Xiomara Main van OS Loka Loka zegt dat het niet mogelijk is dat de school op 3 mei begint. “De school is nog steeds onder water en als het water is weggetrokken, zullen de lokalen schoongemaakt moeten worden.

Main geeft verder aan dat de leerkrachten van OS Loka Loka eerst vergoed willen worden voor de schade, die zij vorig jaar en dit jaar hebben geleden door de wateroverlast. “Al is het water weggetrokken, zullen we pas beginnen als we vergoed zijn. Het ministerie moet haar belofte nakomen en ons vergoeden voor de schade die we geleden hebben.”

BEKIJK OOK  RBTM houdt 22-jarige telefoondief aan

“In plaats van geld kan het ministerie ons apparatuur en goederen geven, die we kwijt zijn geraakt. Het ministerie heeft al een schaderapport, dus aan de hand daarvan kan het de goederen inkopen en aan ons overhandigen”, aldus Main.

Ook schoolleider Maren Grootfaam van OS Goninimofokriki bevestigt dat het onmogelijk is om op 3 mei met de school te beginnen. “De school is nog steeds onder water en het water blijft stijgen. Het ministerie is al op de hoogte hiervan, maar we hebben vooralsnog niets vernomen.”