Aannemers Wegenautoriteit vragen bemiddeling vp Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Aannemerscollectief van de Wegenautoriteit Suriname (ACWAS) heeft een petitie ingediend bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

De aannemers die vanaf maart 2019 diverse contracten hebben met de Wegenautoriteit zijn nog niet uitbetaald voor de laatste uitgevoerde werkzaamheden.

In de petitie vroegen de aannemers dinsdag bemiddeling van de vp tussen deze groep en de Wegenautoriteit.

De aannemers hebben vanaf mei 2020 niets meer vernomen van de Wegenautoriteit. Hoewel de groep verschillende pogingen heeft ondernomen om te communiceren met het bedrijf heeft dit niet mogen baten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Paramaribo en omstreken onder water, meer regenbuien verwacht

Volgens de aannemers is de Wegenautoriteit conform de overeenkomst in gebreke gebleven en weigert dit bedrijf aan te geven hoe en wanneer de aannemers in aanmerking zullen komen voor hun betaling.

Het Collectief heeft met de indiening van de petitie ook een ultimatum gesteld aan de vp.

Indien de groep niet binnen 14 dagen na indiening een reactie krijgt, ziet zij zich genoodzaakt andere stappen te ondernemen tegen de Wegenautoriteit Suriname.

De verrichte werkzaamheden omvatten het schoonmaken van wegen c.q. bermen.

Brunswijk bedankte de groep voor het vertrouwen in hem en gaf aan het dispuut reeds vandaag in de Raad van Ministers te zullen bespreken met de minister van Openbare Werken, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Overige berichten