Aanleg nutsvoorzieningen Leiding 20 stap dichterbij

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse overheid maakt stappen vooruit met de voorbereiding naar de aanleg van nutsvoorzieningen te Leiding 20.

Werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en veldambtenaren van het ministerie van Openbare Werken hebben op 13 oktober een situatieanalyse, met betrekking tot de stroomvoorziening te leiding 20, gemaakt.

In dit gebied kon de EBS tot heden geen aansluiting plegen vanwege het occupatievraagstuk. Hierdoor is ter plaatse een chaotische situatie ontstaan.

Twee maanden geleden heeft deze gevaarlijke situatie het leven gekost van een tiener die in contact kwam met een laaghangende stroomkabel.

Volksvertegenwoordiger Miquella Soemar- Huur die dit in De Nationale Assemblee aankaartte, is heel blij dat overheidsinstanties een bijdrage leveren om dit traject toch nog succesvol te maken.

Huur is van mening dat occupatie nooit kan worden goed gepraat. De mensen wonen er al jaren en aangezien elke burger aanspraak maakt op een gelijkwaardig en kwalitatief leven pleit ze wel voor een oplossing.

Ook deze bewoners dienen in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelen, die internationaal afgesproken zijn, te worden voorzien van goed drinkwater en elektriciteit.