fbpx

9 maanden aan de macht en nog geen sociaal beleid

INGEZONDEN– Negen maanden aan de macht en er is nog steeds geen concreet sociaal beleid. Steeds hier-en-haar wat brandjes blussen.

Alles wat door vorige regeringen ingang was gezet, wordt door deze regering gesloopt. Nu zitten we met de gebakken peren: uitgehongerde kinderen, mensen komen niet uit met hun inkomen, meer werklozen, ook meer daklozen, waarbij criminaliteit en zelfmoord met de dag toenemen.

De vraag is: waar zijn onze volksvertegenwoordigers? Waar zijn de DNA-leden, de ressort- en districtsraadsleden?

Een gezin vergaat door armoede en geen enkele vertegenwoordiger die aan de bel trekt. Was het niet voor social media zouden de instanties, c.q. ministeries er niet van de hoogte zijn dat er gezinnen zijn die dagelijks ‘verzuipen’.

BEKIJK OOK
Delegatie Tweede Kamer brengt na 13 jaar bijzonder bezoek aan Suriname

Gaat men wel in de buurten en wijken om de armoede in kaart te brengen? Of kan men dat alleen kort voor de verkiezingen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren?

De overheidsinstanties die belast zijn met het sociaal beleid en de volksvertegenwoordigers dienen actiever te zijn in het veld en hun ogen niet langer gesloten houden voor de realiteit, omdat er sprake is van schrijnende armoede.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Wat in 10 jaar kapot is geslagen, kan je niet binnen enkele maanden oplossen