9-jarige Diego: Ik wil blijven leven, want ik wil dokter worden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 9-jarige Diego Schenkers uit Suriname is ernstig ziek.

Familie en vrienden hebben een GoFundMe-actie georganiseerd om 35.000 euro op te halen voor operatie- en verblijfskosten in Nederland.

Diego is op 30 juni 2014 als eerste lid van een tweeling geboren. Al heel vroeg merkte de moeder dat de kinderen niet goed ademden. Na onderzoek bleek dat zij een versmalde luchtweg hebben, dus al vroeg was het ziekenhuis in en uit voor de kleintjes.

Daarnaast zijn ze ook beiden geboren met hypospadie (dat is wanneer de urine leider op een verkeerde plek bij het geslachtsdeel uitmond).

“Na de operatie op 4 jarige leeftijd wist ik al dat ik arts wil worden en het ook ga worden. Veel ziek worden met veel allergie – en astma – aanvallen zijn voor ons normaal geworden,” zegt de 9-jarige Diego.

Echter heeft zijn leven een andere wending gehad vanaf 17 december 2022. Diego had een beetje koorts en een slap gevoel. Op een gegeven moment verloor hij het bewustzijn en was gedeeltelijk verlamd.

OOK INTERESSANT
Klanten DSB gefrustreerd over recente wijzigingen internetbankieren

Een MRI-scan wees uit dat hij een bloeding had in zijn kleine hersenen. In de kleine hersenen zitten alle motorieke functies en was toen ook gelijk duidelijk vanwaar de tijdelijke verlamming kwam.

Diego mocht na enkele dagen naar huis, omdat het volgens de arts niet zo erg was als het leek. Hij kon trouwens weer lopen en zijn spraak was ook aan het verbeteren.

Omdat zijn moeder antwoorden wilde, bezocht zij een neuroloog. Helaas moest Diego op 30 mei weer worden opgenomen in het ziekenhuis na het overgeven van bloed en een duizelig gevoel.

Na een scan was duidelijk dat de bloeding was verergerd. Bij nader onderzoek bleek dat hij een vaatafwijking heeft.

Een AVM (arterioveneuze malformatie) is een aandoening waarbij de aansluiting tussen slagaders en aders misvormd is.

Diego moet nu naar Nederland voor verdere behandeling. De operaritekosten alleen bedragen 20.000 euro.

In totaal wil men 35.000 euro ophalen, omdat de moeder niet in staat is om de tickets, verzekering en alles rondom hun vertrek, verblijf en onderhoud te bekostigen.

OOK INTERESSANT
Ruim 320 gehuldigden bij viering Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid