66-jarige man beroofd door jongeman die vaak thuis bij hem logeerde

GFC NIEUWSREDACTIE- De 23-jarige D.N. meer bekend als Mopa is ingesloten, nadat hij een 66-jarige man in de laatste week van januari aangifte van diefstal tegen hem deed op het politiebureau Lelydorp.

De seniorenburger verklaarde aan de politie dat hij D.N. als zijn eigen zoon accepteerde. Hij mocht alles doen in huis en bleef af en toe ook thuis bij hem slapen.

De man ontdekte op een bepaald moment dat er euro 150 Euro van hem was verdwenen. Bij confrontatie ontkende D.N. in eerste instantie het geld te hebben weggenomen, maar gaf later toe dat hij het geld ten eigen bate had gebruikt. De man deed toen geen aangifte, maar er werd afgesproken dat D.N. met zijn verdiende loon de benadeelde terug moest betalen.

Echter vond er geen terugbetaling plaats, want de benadeelde kwam enkele dagen daarna tot de ontdekking dat er drie staven goud van 100 gram van hem waren verdwenen. Hij vermoedde direct dat D.N. meer hiervan moest afweten en deed toen aangifte bij de politie.

De verdachte werd na uitgewerkte informatie opgespoord en aangehouden. D.N. ontkende het strafbaar feit te hebben gepleegd, maar na flink aan de tand te zijn gevoeld, bekende hij de drie staven goud te hebben gestolen. Inmiddels had hij de staven goud aan de 41-jarige heler B.L. verkocht. Deze werd eveneens opgespoord en aangehouden. B.L. gaf toe dat de jongeman de staven goud aan hem heeft verkocht.

Nadat de heler de tegenwaarde van de staven goud had betaald, is hij heengezonden, terwijl D.N. in verzekering is gesteld.