6-jarig meisje dat eerder deze week werd afgetakeld door moeder en vriendin mogelijk permanent verlamd

GFC NIEUWSREDACTIE- Het 6-jarig meisje dat ernstig werd gemaltraiteerd door haar moeder en diens vriendin, zal mogelijk nooit meer de oude zijn.

Het meisje uit de Braziliaanse stad Rio de Janeiro werd maandag in haar eigen huis besprongen. Haar 27-jarige moeder en diens vriendin, 25, zijn aangehouden voor het ernstig aftuigen van het kind, meldt Jovempan.

Volgens de artsen is de kans groot dat het kind – dat in een coma ligt in het ziekenhuis en kampt met een ernstige vorm van hersenbloeding – permanent in vegetatieve toestand verkeert.

De vegetatieve toestand is de ernstigste graad van functioneel hersenlijden die kan samengaan met langdurig overleven na coma.

LEES OOK OP GFC NIEUWS: Moeder en vriendin takelen 6-jarig dochtertje af, meisje op intensive care

Patiënten in een vegetatieve toestand ontwaken uit een coma en lijken wel wakker te zijn. De ogen zijn overdag open en de patiënt ademt spontaan en kan de indruk wekken rond te kijken.

Er is echter geen gericht kijken en het is niet mogelijk contact met de patiënt te krijgen, ook geen oogcontact. Ook op aanspreken volgt geen reactie. Patiënten tonen enkel reflexbewegingen en zijn zich op geen enkel moment bewust van hun omgeving noch van zichzelf. Er is geen communicatie mogelijk.

Overige berichten