fbpx

52-jarige vrouw aangehouden voor oplichting Nederlandse man

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 52-jarige vrouwe uit Suriname is door de politie in verzekering gestel voor oplichting van een Nederlandse man.

De 70-jarige aangever N.J. is speciaal naar Suriname afgereisd om aangifte ter zake oplichting en verduistering te doen.

In 2017 leerde de aangever N.J. de verdachte A.M. kennen. Er ontstond een intieme band tussen hun. Hierna lukte het A.M. door samenweefsels van verdichtselen namelijk, dat haar dochter een spoedoperatie moest ondergaan, vervolgens dat zij 3 keren gegijzeld is geworden en dat zij grote geldbedragen moest afstaan.

Als dat niet genoeg was, hield A.M. de aangever voor dat hij 3 percelen kon kopen en dat hij die voor een redelijke prijs kon krijgen.

De aangever heeft in totaal 450 keren geldbedragen in totaal 50.000 euro overgemaakt aan de verdachte A.M. Aangezien er geen schot kwam in de zaak en zich beet voelde genomen reisde hij af naar Suriname.

BEKIJK OOK
Onderzoek CASAS naar platform draagkracht luchthaven Zanderij na klacht KLM

Uit het verlopig onderzoek is gebleken dat A.M. zich ook voordeed als advocaat. Zij is eerder in aanraking gekomen ter zake een halsmisdrijf en zat daarvoor negen jaren in de bak.

De Recherche van Paramaribo heeft haar op donderdag 19 januari opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is zij hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Zij heeft een volmondige bekentenis afgelegd, echter heeft de politie geen geld bij haar aangetroffen.

De aangever vertrekt binnenkort terug naar zijn geboorteland aldus de woordvoerder.