50 vrouwelijke ondernemers ronden eerste deel FLIRS-programma af

GFC NIEUWSREDACTIE- 50 vrouwelijke ondernemers in Suriname hebben in het weekend het eerste deel van het Female Led Innovative Rural Startups (FLIRS) 2021 programma succesvol afgerond.

Deze vrouwelijke ondernemers uit Wanica, Para, Saramacca, Coronie en Nickerie hebben elf weken lang verschillende online trainingen gevolgd in het kader van ondernemerschap.

Zij hebben ook workshops bijgewoond en deel mogen uitmaken van paneldiscussies over diverse uitdagingen en kansen voor vrouwelijke ondernemers.

Er is tijdens de trainingen onder anderen aandacht besteed aan persoonlijk leiderschap, kostprijscalculatie, verkoopvaardigheden, het uitbreiden van de ondernemingen maar ook het belang van mentale gezondheid en netwerken is meegenomen in het FLIRS-programma.

Het team van Act Now Foundation, de organisatie achter het FLIRS-programma, heeft ervoor gezorgd dat de participanten bij de start van het programma een trainingskit hebben ontvangen zodat de participanten op adequate wijze voorzien warden om zodoende het programma met succes te kunnen doorlopen.

Aan het eind van het programma is het team wederom op stap geweest om de participanten hun certificaten persoonlijk te overhandigen.

Tijdens de virtuele afsluiting van het eerste deel, zijn de participanten in de gelegenheid geweest om hun ervaring te delen met het team en de overige ondernemers.

De participanten zijn zeer tevreden met de kennis en tools die zij toegereikt hebben gehad en zullen dit toepassen in hun organisatie zegt Rolia Sebarath Misser, die ook één van de vijf FLIRS awards voor de meest actieve participanten in de wacht wist te slepen.

Het FLIRS-programma bestaat nog uit twee delen waaronder een tweedaagse Women Entrepreneurship Conference die in de maand Oktober gehouden zal worden en uit een Women Entrepreneurship Beurs die in de maand november tijdens de Global Entrepreneurship Week gehouden zal worden.

Tijdens de Women Entrepreneurship Beurs zullen vrouwelijke ondernemers in de gelegenheid worden gesteld om hun producten en/of diensten te promoten en verkopen op een beurs. Zij zullen ook hun verhaal van de opstart en het uitvoeren van hun onderneming, delen met de aanwezigen.