fbpx

5 redenen waarom je over je ex droomt

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Wat betekent het als je over je ex droomt?

Volgens experts verbonden aan de International Association for the Study of Dreams is dromen over je ex heel normaal, vooral tijdens periodes waarin je vaak alleen bent.

Hieronder lees je waarom je volgens specialisten over je ex droomt en wat de betekenis is.

5. Je hebt meer, of teveel vrije tijd

Experts vertellen dat velen teveel tijd hebben waardoor ze overmatig over hun leven gaan nadenken, dus ook een ex. Hoe vaker je aan iets denkt, des te groter de kans dat je erover droomt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

4. Je slaapt meer en langer dan gewoon

Hoe langer je slaapt des te groter de kans dat je in de laatste fase van de REM-slaap terechtkomt, vertellen geleerden. Deze fase wordt geassocieerd met diepe slaap en dromen.

3. Je zit in een moeilijke periode

Tijdens zware periodes komt het vaak voor dat gedachtes van mensen uit je verleden plots naar boven komen, ook zo tijdens het dromen. Dat vertelt therapeut A. Barr uit Manhattan (VS.) Ook tijdens angstige en onzekere fases in je leven kan je over het verleden dromen.

BEKIJK OOK
Jongedame laat vriend contract tekenen; wordt uit huis gegooid als hij niet schoonmaakt

2. Je bent eenzaam of vrijgezel

Het is volkomen normaal voor je onderbewustzijn om terug te willen gaan naar een periode waarin iemand om je gaf en omgekeerd, zeggen experts.

1. Je huidige relatie is slechter of je bent ontevreden

Het zou natuurlijk ook kunnen dat je het veel leuker had met je ex, of dat je veel meer plezier beleefde in de slaapkamer met hem of haar dan met je huidige partner. In dit geval kan je het beste communiceren met je huidige partner.

Volgens experts hoef je je geen zorgen te maken als je eens in de zoveel tijd over je ex droomt en adviseren ze om pas een psycholoog te raadplegen als je er extreme last van ondervindt.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER