5 juni onthulling standbeelden verzetsstrijders op Baba en Mai plein

GFC NIEUWSREDACTIE- Ter gelegenheid van 148 jaar Hindostaanse Immigratie op 5 juni is de Stichting Hindostaande Immigratie voornemens om bij het Baba en Mai plein aan de Kleine Combeweg, drie monumenten te onthullen van de verzetsstrijders Jumpa Raygaroo, Ramjanee en Mathura.

Deze verzetsstrijders hebben net als Baron, Boni en Joli Coeur een moedige strijd geleverd tegen het onderdrukkingssysteem van de koloniale machthebbers, voert de stichting aan.

Het besluit voor plaatsing van eerdergenoemde monumenten was reeds een jaar geleden genomen, tijdens de herdenking van 147 jaar Hindostaanse Immigratie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Te lang werken zorgt voor vroegtijdige dood

Er is gekozen voor het Baba en Mai plein, omdat dit plein een belangrijke culturele en maatschappelijke functie binnen onze gemeenschap vervuld en is vanwege haar historische betekenis een cruciale ontmoetingsplaats voor grote delen van de bevolking bij diverse gelegenheden.

De Stichting Hindostaanse Immigratie was er echter niet bekend mee dat voor het plaatsen van eerdergenoemde monumenten er toestemming van het Directoraat Cultuur dan wel Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname vereist was om een additioneel monument te plaatsen bij het Baba en Mai plein.

De Stichting Hindostaanse Immigratie heeft ondertussen contact gelegd met de eerdergenoemde instanties, met het verzoek om alsnog toestemming te verlenen voor plaatsing van de monumenten en daar waar zaken verkeerd zijn aangepakt deze te corrigeren, zodat de monumenten van de drie verzetsstrijders onthuld kunnen worden op 5 juni.

Overige berichten