5-jarige Arush ontslagen uit ziekenhuis

GFC NIEUWSREDACTIE- De 5-jarige Arush Lachan uit Suriname, die afgelopen maand voor medische behandeling vertrok naar Nederland, is ontslagen uit het ziekenhuis.

Dat laten zijn ouders Prasanth en Rabia Raghoebier vandaag weten.

De afgelopen periode waren er complicaties ontstaan, waardoor Arush nogmaals opgenomen moest worden. De klachten waren wat heviger en moesten drie operaties werden uitgevoerd.

De afgelopen twee weken lag Arush in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Na de operatie van afgelopen dinsdag is Arush gebleven voor observatie, maar er was geen reden meer om langer te blijven. Vandaag is Arush ontslagen uit het ziekenhuis, en hopelijk gaan wij nu een rustige tijd tegemoet met goede gezondheid, aldus de ouders.

De specialisten hebben aangeraden om ter observatie langer te blijven in Nederland, gezien er de komende tijd nog steeds kans blijft op infecties. Om die reden blijven zij zeker tot 13 oktober in Nederland.

“Hierbij willen wij gelijk gebruik maken om een dankwoord uit te brengen richting alle betrokkenen.

“Allereerst gaat onze dank uit naar Team Arush voor alle werk dat is verricht om ons naar Nederland te krijgen, en te ondersteunen in deze moeilijke tijd.

“Ook gaat onze dank uit naar President Santokhi, minister Ramadhin, minister Ramdin, de Ambassadeur en Consul van Nederland in Suriname, DNA, SLM, Suribet en Subisco voor alle hulp en ondersteuning betreft de reis naar Nederland.

“Bijzondere dank aan dr. Dharmin Nanda, zonder u had Arush geen kans op een nieuwe leven gehad. Dank aan het Isala ziekenhuis en het Universitair medisch centrum Groningen.

“Dank aan alle donateurs voor het mede mogelijk maken van dit alles. Zonder jullie hulp waren wij niet op dit punt gekomen.

“Als laatste dank aan alle andere betrokkenen,” aldus de ouders van Arush.

Overige berichten