fbpx

5 diefstalverdachten in de kraag gevat, een door politiekogel geraakt

GFC NIEUWSREDACTIE- Een diefstalverdachte is deze week bij zijn aanhouding door leden van de Surinaamse politie een kogel geraakt.

Dat meldt de PR van de politie vandaag.

De politie van Latour heeft op 7 februari de twee verdachten Andwele M. (32) en Eduards A. (56) opgespoord en aangehouden, terwijl de drie andere verdachten Rayen L. (22), Byorn A. (29) en de 26-jarige Stefano D. op 8 februari door de Recherche van Regio Paramaribo aan de Toekomstweg zijn aangehouden.

De verdachte Rayen heeft bij de aanhouding een schotverwonding opgelopen.

Andwele, Rayen, Byorn en Stefano worden ervan verdacht op 7 februari tijdens een verkooptransactie uit het voertuig van de koper L.F. te hebben weg genomen een tas inhoudende een onbekend geldbedrag in SRD, belangrijke papieren, een paspoort en persoonlijke bescheiden.

De benadeelde L.F. deed van deze diefstal op 7 februari aangifte op het politiebureau Latour.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de aangever Andwele had benaderd om een vuurwapen te kopen. Deze hield hem voor iemand te kennen die vuurwapens verkoopt en belde gelijk zijn vriend Byorn op. Daarbij stemde hij met zijn vriend af dat hij zich voor moest doen als verkoper van vuurwapens en tijdens de onderhandeling de koper moest beroven.

Byorn deed vervolgens de afgesproken locatie samen met Rayen en Stefano aan. Terwijl Byorn de koper aan de praat
hield, werd de tas die zich in het voertuig van L.F. bevond weggenomen. Toen de koper deze handeling opmerkte, verzette hij zich, maar kon geen weerstand bieden. Het drietal verliet de plek met medeneming van de buit.

De verdachte Andwele werd direct opgespoord en door de wetsdienaren aangehouden. Deze verdachte probeerde de politie op zoek naar de andere drie verdachten op een dwaalspoor te brengen en bracht de wetsdienaren naar een
adres alwaar Eduards met vijf grote emmers verf in zijn bezit werd aangetroffen.

BEKIJK OOK
KTS Group toont interesse in oliepalmteelt Suriname

Aangezien Eduards de herkomst van de emmers verf niet kon of wilde verklaren, werd ook hij door de politie in de boeien geslagen. De emmers verf werden in beslag genomen en het verder onderzoek in deze zaak werd op 8
februari overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na verkregen informatie werden de drie andere verdachten dezelfde dag door de rechercheurs in de omgeving van de Toekomstweg opgespoord en in een paars gelakt voertuig gesignaleerd.

Bij het zien van de wetsdienaren probeerde het drietal te vluchten en negeerde de bevelen van de politie. Hierdoor waren de politieambtenaren genoodzaakt gericht te schieten op het voertuig, waarna de auto tot stilstand werd gebracht.

De drie verdachten werden direct in de kraag gevat en bleek de verdachte Rayen een schotverwonding te hebben opgelopen. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is Rayen evenals de andere verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau.

Bij een onderzoek in het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten, werden een vuistvuurwapen en twee scherpe voorwerpen aangetroffen en in beslag genomen. Ook het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De vijf verdachten zijn door de politie in verzekering gesteld.