fbpx

35-jarige vrouw haalt verkeerd gestort geld door bank systematisch van haar rekening, ook ingesloten

GFC NIEUWSREDACTIE- De afdeling Fraude van de Surinaamse politie heeft op 5 december de 35-jarige Dionne W. aangehouden voor fraude.

Dionne wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verduistering en diefstal van een groot geldbedrag van een bankinstelling.

Volgens het voorlopig onderzoek is gebleken dat door een administratieve fout dit groot geldbedrag op de rekening van de verdachte Dionne, die ook cliënt is van bedoelde financiële instelling is gestort.

Het geld heeft de vrouw systematisch van haar rekening gehaald door steeds het maximum te pinnen. Daarnaast heeft de verdachte ook giraal bedragen naar rekeningen van familieleden en kennissen bij andere bankinstellingen overgemaakt.

BEKIJK OOK
Private sector Suriname en Guyana zet in op sterkere samenwerking

Dionne is door de politie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

Eerder werd gemeld dat het geld was gestort door het ministerie van Financiën, maar dat is niet juist.

De politie doet bij deze een beroep op personen, die in zulke posities komen te verkeren, om zulk oneerlijk gedrag achterwege te laten en het geld niet ten eigen bate aan te wenden, daar die handelingen een strafbaar feit opleveren.