30-jarige man die zich voordeed als advocaat aangehouden (update)

GFC NIEUWSREDACTIE- De 30-jarige W.B is op 15 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM), bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), opgespoord en aan de Maikoestraat aangehouden.

Een benadeelde deed op 17 oktober van het afgelopen jaar op het politiebureau Domburg aangifte van oplichting en verduistering tegen W.B.
De aangever verklaarde dat de verdachte W.B. zich voordeed als te zijn een advocaat. Op slinkse wijze troggelde de verdachte geld van de aangever om een rechtszaak voor hem in orde te maken. Toen deze zaak niet behartigd kon worden, kwam de benadeelde erachter dat W.B. een geen advocaat was.
De wetsdienaren werkten deze informatie uit en spoorden W.B. vervolgens op. Hij is in verzekering gesteld, meldt de PR van het KPS.
Indien er personen zijn die op dezelfde wijze door W.B. zijn opgelicht, worden zij opgeroepen om zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van Recherche Regio Midden.
 
Enkele uren nadat het politiebericht verscheen, werd door de PR van het KPS gecorrigeerd dat de man in kwestie  in verzekering is gesteld. 
 
Gebleken is dat de verdachte W.B. geen advocaat is, maar werkzaam is bij een advocatenkantoor. Hij was volgens het KPS in gebreke gebleven de afhandeling van de rechtszaak van de aangever door te geven aan zijn leidinggevende, in deze de advocaat.
 
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is W.B. heengezonden.