23-jarige jongeman verspreidt bewust compromitterende foto’s jonge vrouwen en verdient zo zijn geld

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 23-jarige jongeman in Suriname heeft op een listige wijze vanaf 2022 geld verdient door compromitterende  foto’s van jonge vrouwen te verspreiden.

W.S. wordt nu vervolgd voor oplichting, afdreiging, belaging in het district Nickerie aangehouden.

Een vrouw deed eerst in mei van dit jaar aangifte tegen de verdachte.

Uit het onderzoek van de politie is komen vast te staan dat W.S. via Facebook vriendschapsverzoeken had gestuurd voor verschillende dames.

Op een gegeven moment ontstond er een vertrouwensband tussen W.S. en de vrouwen waarbij deze hen vroeg om foto’s en video’s met afbeeldingen van zichzelf zonde kleding naar hem op te sturen.

Zijn verzoek werd steeds ingewilligd en na enige tijd hield hij deze vrouwen voor dat de foto’s en video’s waren uitgelekt.

Verder gaf hij de vrouwen aan dat hij iemand kende die de foto’s en video’s tegen betaling zou kunnen verwijderen. Wat de slachtoffers niet wisten, is dat W.S. de zogenaamde verwijderaar was.

Zo stuurden de vrouwen via een Suribet-account geld voor hem, waardoor W.S. de geldbedragen kon uitcashen. Deze handelingen van de verdachte hebben zich vanaf de maand november 2022 voorgedaan en verdiende hij op deze manier zijn geld.

Één van de slachtoffers die naar aanleiding hiervan met zelfmoord plannen liep, moedigde zichzelf aan en deed aangifte tegen W.S. die uiteindelijk na zeven maanden door de politie in de kraag werd gevat.

OOK INTERESSANT
Met heimwee worstelende Surinamers in Nederland wennen pas na jaren aan nieuwe omgeving

Hij is hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten roept jonge vrouwen, die op soort gelijke manier geld hebben overgemaakt voor iemand, op, zich in verbinding te stellen met eerder vermelde afdeling die te bereiken is op de telefoonnummers 403645 – 402736 voor het doen van aangifte.