Amerikaanse ambassade ondersteunt ontwikkeling Suriname door middel van programma’s voor vrouwelijk ondernemerschap

GFC NIEUWSREDACTIE- De door de Amerikaanse ambassade ondersteunde Female Led Innovative Rural Startup (FLIRS) en de Academy of Women Entrepreneurs (AWE) – hield een Female Entrepreneur Fair op zaterdag 13 november.

Op de beurs konden tientallen vrouwelijke ondernemers die onlangs de twee programma’s voltooiden potentiële klanten ontmoeten en hun bedrijf promoten tijdens het dagenlange evenement in Lolo Koekroe.

“Deze succesvolle vrouwen herinneren eraan dat kansen geen geslacht kennen”, zei de Amerikaanse ambassadeur in Suriname Karen Lynn Williams, die de beurs bezocht en sprak met de vrouwelijke ondernemers.

“Ondernemerschap is een van de culturele overeenkomsten tussen de VS en Suriname. We zijn er trots op dat de VS de ontwikkeling van lokale ondernemers kan ondersteunen.”

De Female Led Innovative Rural Startup (FLIRS) werd gefinancierd door een subsidie van het Alumni Engagement Innovation Fund van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Via het programma coördineerde een team van alumni van het Amerikaanse uitwisselingsprogramma, onder leiding van Moreno Jackson, trainingssessies voor bijna 60 vrouwelijke ondernemers in Saramacca, Coronie, Nickerie, Para en Wanica.

Door middel van 14 sessies ontwikkelden ze hun vaardigheden en begrip van hoe ze hun zakelijke ondernemingen kunnen opschalen naar grotere ondernemingen en nieuwe klanten kunnen aantrekken.

De Academy of Women Entrepreneurs, in zijn derde jaar in Suriname, combineert lokale mentoring met een online trainingsprogramma genaamd DreamBuilder dat is ontwikkeld door een partnerschap tussen de Thunderbird School of Global Management van de Arizona State University en het wereldwijde kopermijnbedrijf Freeport-McMoRan.

Het programma voorziet vrouwen van de tools die nodig zijn om hun eigen bedrijf te creëren en te laten groeien, kapitaal aan te trekken en effectief te netwerken met andere succesvolle bedrijfseigenaren.