Doodgeschoten ontvluchte arrestant had baby op de arm en weigerde uit voertuig te stappen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 39-jarige Raoul With – die bij zijn weder aanhouding op 3 april aan de Pikinstonstraat dodelijk werd geraakt door politiekogels – had een baby op de arm en weigerde de opdracht van de politie om uit het voertuig te stappen.

Raoul maakte deel uit van een roversbende die enige tijd werd opgespoord door de politie. Samen met zijn kompanen moet hij een aantal brute berovingen hebben gepleegd in de districten Paramaribo, Wanica en Brokopondo.

Deze roversbende, bestaande uit Raoul en zijn kompanen F.C. (39), C.K. (22) en F.B. (34) werden op 31 maart op de kruising van de Kashmir- en de Napelstraat aangehouden. Het viertal vertoefde bij hun aanhouding in gezelschap van twee vrouwen die eveneens in de kraag werden gevat.

F.C., C.K en F.B. werden voorgeleid en in verzekering gesteld, terwijl de twee vrouwen na verhoor zijn heengezonden.

With was samen met ene J.K. die verdachte is in een andere zaak in afwachting op hun voorgeleiding in een o’ter cel op het politiebureau De Nieuwe Grond geplaatst. Op een onbewaakt moment zagen beiden kans uit deze cel te ontvluchten. J.K. werd kort daarna wederom aangehouden.

Na bekomen en uitgewerkte informatie koerste een gemengd team van de politie op 3 april naar de Pikinstonstraat ter opsporing en wederaanhouding van de With. Daar aangekomen zat hij met drie mannen O.F. (35), A.V. (18) en R.A. (24) in een witgelakt voertuig.

Het voertuig werd door de wetsdienaren klemgereden en werd het viertal gesommeerd uit het voertuig te stappen. De drie mannen stapten uit, maar Raoul bleef in het voertuig zitten met een baby in zijn armen.

Ondanks hij meermalen werd gesommeerd om uit het voertuig te stappen, gaf hij geen gehoor hieraan. De wetsdienaren gingen ertoe over hem uit het voertuig te halen en bij die gelegenheid trachtte Raoul één der wetsdienaren te ontwapenen, wat hem niet lukte.

De politie wist hem de baby afhandig te maken en deze in veiligheid te brengen. Hierna haalde Raoul vermoedelijk van onder zijn kleding een vuistvuurwapen tevoorschijn, waarmee hij kennelijk het vuur zou openen op de politieagenten. Bij het zien van die handeling aarzelden de wetsdienaren geen moment en schoten gericht op de verdachte met voor Raoul het noodlottig gevolg.

Het ontzielde lichaam van Raoul werd voor obductie in beslag genomen. Het voertuig waarin de overleden verdachte en de drie mannen in zaten, het vuistvuurwapen en een aantal mobiele telefoontoestellen zijn eveneens in beslag genomen.

De drie mannen, O.F, A.V. en R.A. die op 3 april in gezelschap vertoefden van Raoul, zijn na te zijn verhoord heengezonden.

Overige berichten