16-jarige joyrider opgesloten na aanrijding met bromfietser

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Lelydorp in Suriname heeft op 16 augustus de 16-jarige autobestuurder F.A. na een aanrijding te hebben veroorzaakt aan de Fajalobilaan in Lelydorp aangehouden.

De politie van Lelydorp kreeg omstreeks 17.30 uur van die dag van het Command Center de melding van een aanrijding tussen een auto en bromfiets op eerder vermelde locatie.

Daar aangekomen troffen de wetsdienaren beide partijen van de aanrijding in de langs de weg lopende goot aan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Tandarts legt uit waarom je nooit moet ontbijten voordat je je tanden poetst

Het voorlopig onderzoek wees uit dat de jeugdige bestuurder met een Mark X personenauto vanuit de Tjamelielaan kwam aangereden en ging in de richting van de Arahoelaan.

Bij het beschrijven van een bocht naar de Fajalobilaan, verloor hij de controle over de besturing van het voertuig en kwam in botsing met de 51-jarige bromfietsbestuurster Lilian I., die vanuit de Fajalobilaan kwam.

Ten gevolge van de aanrijding belandde beide partijen met hun voertuig in de langs de weg lopende goot. De bromfietser liep een beenfractuur op, terwijl de joyrider F.A. ongedeerd is gebleven.

De bromfietser is per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij werd voor verdere medische behandeling doorverwezen naar de Orthopeed.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Inbreker probeert TV te stelen en valt uit raam gebouw (VIDEO)

F.A. verklaarde dat hij toestemming kreeg van zijn ouders om het voertuig van zijn broer die in het binnenland vertoeft te mogen rijden. De broer was op dat moment in het binnenland voor werkzaamheden.

De vader heeft gebruik gemaakt van zijn verschoningsrecht en kon niet worden geconfronteerd met hetgeen zijn 16-jarige zoon aan de politie heeft verklaard.

De joyrider is door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli, meldt de PR van het KPS.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten