16-jarig tienermeisje probeert verboden spullen in cellenhuis te smokkelen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politie heeft in de vroege ochtend van 5 augustus de 16-jarige verdachte M.G. achter het cellenhuis van het politiebureau van Nieuwe Haven aangehouden.

De tiener poogde op die bewuste dag een hoeveelheid drugs, alcohol en een telefoon het cellenhuis binnen te smokkelen.

M.G begaf zich met een taxi op het terrein van het politiebureau, stapte uit en plaatste de verboden spullen in een door de arrestanten klaargezette tas.

Deze tas was via een opening bij de badkamer van het cellenhuis middels een touw aan de buitenkant van het gebouw naar beneden gebracht.

Hierna stapte zij weer in om weg te rijden, maar een alerte dienstdoende politieman die de smokkelhandeling zag, kon dit voorkomen.

Hij sloeg gelijk alarm, waardoor de taxichauffeur K.G. (23) en de verdachte M.G. door de andere wetsdienaren werden staande gehouden.

De tas met drugs, de flessen alcohol en de telefoon konden nog op tijd worden vastgegrepen. Dit terwijl de arrestanten het reeds in het cellenhuis trokken.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de toen reeds aangehouden verdachte M.G. in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de taxichauffeur na verhoor door de politie is heengezonden.

OOK INTERESSANT
Corruptie heeft diepe wortels in de Surinaamse politieke top, radicale koerswijziging noodzakelijk