VSB benadrukt noodzaak Houtbeleidsplan bij ontmoeting met minister Pokie

GFC NIEUWSREDACTIE- De houtsector binnen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op 23 februari een kennismakingsonderhoud gehad met de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Diana Pokie.

Aanwezig waren de groepsvertegenwoordiger Benito Chin Ten Fung en twee leden Soekhoe Satinderdew van Houtexploitatie en Verwerkingsonderneming Soekhoe en Zonen NV en Wedika Hanoeman van Greenheart Forest Cental NV.

De sector heeft enkele weken terug al een goed en uitgebreid onderhoud gehad met de nieuwe directeur van SBB, Stanley Betterson.

De focus van het betoog van de VSB bij deze ontmoeting was het benadrukken van de noodzaak van een Houtbeleidsplan. Een plan dat als ‘blueprint’ moet dienen voor de richting van de houtsector. Het ministerie zal een werkgroep installeren ter voorbereiding hiervan.

Er zijn een aantal kwesties besproken waar de sector belang bij heeft. Ook is besproken hoe de overheid meer kan verdienen aan de sector door haar dienstverlening bij haar werkarmen uit te breiden.

De minister is ook gewezen op het belang van samenwerking met internationale organisaties die duurzaam ondernemen kunnen ondersteunen. Er is aan het eind afgesproken een vervolg te geven aan de ontmoeting.

Overige berichten