Geen geld voor tanken politievoertuigen, maar wel voor tientallen volgauto’s en beveiliging regeringsfunctionarissen

INGEZONDENDe oliemaatschappij Roy Boedhoe Enterprises is deze week gestopt met het leveren van brandstof aan het Korps Politie Suriname.

De regering heeft een achterstallige betaling van bijkans 11 maanden, en omdat de ondernemer geen zicht heeft op zijn geld worden de politievoertuigen niet meer van brandstof voorzien.

Om alsnog te kunnen uitrijden, kregen de leidinggevenden van de verschillende politiebureaus’ een ‘oliebon’ van Justitie om de voertuigen bij te tanken.

Wij leven echt in een omgekeerde wereld. Terwijl de overheid geen gelden heeft om te garanderen dat de politie ‘anytime’ kan uitrukken om onze veiligheid te garanderen, zien we wel dat tientallen volgauto’s en motorfietsen worden ingezet om onze ministers, vicepresident en president te begeleiden en hoeveel er is geïnvesteerd in beveiligingspersoneel.

Het is ronduit schandalig dat het zover is gekomen. Het Korps Politie Suriname moet niet langer stiefmoederlijk behandeld worden.

De regering moet meer solidariteit tonen door drastisch te bezuinigen in onder anderen volgauto’s en beveiliging. Stop dat geld in het Korps.

De politie is er voor een veiliger Suriname. De politie beschermt de democratie, handhaaft de wet en is het gezag op straat. Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in.

Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

Het is daarom belangrijk dat het Korps die plek krijgt binnen het beleid dat het verdient. Niet alleen in mankracht moet geïnvesteerd worden in het Korps, maar ook op technisch – en financieel gebied.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

bekijk ook: Een krachtige president?

Overige berichten