“NDP criminaliseert VHP-ministers bewust als afleidingsmanoeuvre falend beleid vorige regering”

GFC NIEUWSREDACTIE- De VHP-fractie ziet het doelbewust criminaliseren van de VHP-ministers door de NDP, als een afleidingsmanoeuvre van het falend en vernietigend beleid welke door regeringen Bouterse I en II zijn gevoerd.

Het is alom bekend dat een aantal toppers van de NDP en personen uit de vorige regering voor het gerecht moeten verschijnen voor corruptieve zaken. De NDP moet de hand in eigen boezem steken, haalt de VHP aan.

In de afgelopen dagen is volgens de VHP-fractie al voldoende informatie verschaft aan de fractie met betrekking tot het vehikel dat de regering wenst op te zetten om ‘fresh kapitaal’, van investeerders te brengen om ontwikkeling voor de samenleving te bewerkstelligen.

Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de opofferingen die door het volk opgebracht moet worden door bezuinigingsprogramma of IMF-programma. Maar de gerichte investeringen, vertrouwen scheppend om ontwikkeling te brengen. Verder wacht de regering op uitnodiging van DNA voor de openbare vergadering welke binnen afzienbare tijd zal plaatsvinden, om het geheel van gevolgde procedures en uiteindelijke doelstellingen te presenteren.

De fractie ziet de acties vanuit de NDP-hoek ook doelbewust gericht om de ontwikkeling van Suriname te saboteren en te doen stagneren, terwijl de NDP ervoor gezorgd heeft dat het land met bijkans 4 miljard USD schuld opgescheept zit. Na de roof uit de staatskas zijn een aantal verdachten aangehouden terwijl de ex-minister van Financiën voortvluchtig is.

De VHP-fractie veroordeelt deze handelingen van NDP en roept de samenleving op tot waakzaamheid en ziet de informatievoorziening in DNA tegemoet.