RBTP houdt schutter en vermoedelijke partner van neergeschoten politieagente aan

GFC NIEUWSREDACTIE- De verdachten D.K. (22) en B.N. (50) zijn op 24 januari door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo in de kraag gevat en overgedragen aan de politie van Munder.

De wetsdienaren ontvingen op die dag van het Command Center een melding dat de verdachte D.K. op een politieagente had geschoten, waarbij zij in haar buikstreek is geraakt. Per ontboden ambulance werd zij afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling mocht zij naar huis.

Het onderzoek wees uit dat de schutter D.K. zich vermoedelijk in de nabije omgeving bevond, alwaar de politievrouw woonachtig is. Daarbij merkte zij op dat het voertuig van B.N. op het erf van de politieagente stond geparkeerd.

Bij die gelegenheid schoot zij met een gasbuks op de achterruit en de ruit van het linker achter portier. De politieagente reageerde hierop en liep zonder haar dienstwapen naar buiten. D.K. merkte dit op en schoot gericht op de politievrouw die daarbij in haar buik werd geraakt.

B.N. kwam ertussen en onder bedreiging van een scherp voorwerp maakte hij D.K. het wapen afhandig en nam ook haar tas.

Het gewonde slachtoffer verklaarde dat de verdachte B.N. haar wederhelft is, hetgeen hij ook bevestigde. Het onderzoek moet volgens de politie nog uitwijzen wat de relatie is tussen B.N. en D.K.

D.K. is voor poging moord, poging doodslag, zware mishandeling en vernieling in verzekering gesteld, terwijl de verdachte B.N. ter zake diefstal middels geweldpleging is ingesloten.

Overige berichten