Suriname op weg naar standaardisatie voor klantvriendelijkheid

GFC NIEUWSREDACTIE- In januari 2020 heeft het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) een schrijven ontvangen inzake een voorstel voor het ontwikkelen van een Nationale Standaard, “Richtlijnen voor Klantvriendelijkheid”.

Dit voorstel werd gedaan door Angela van der Kooye van het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR). Het doel voor het ontwikkelen van bovengenoemd Standaard is om de kwaliteit van organisaties te verhogen en waarborgen, ten einde de omzetten te verhogen en waarborgen.

Het Surinaams Standaarden Bureau als wettelijke verantwoordelijke voor het ontwikkelen van standaarden heeft het voorstel in acht genomen en is van start gegaan met het proces waarvan de installatie van de Technische Commissie (TC) een daarvan is. Op 20 januari 2021 is de Technische Commissie voor Klantvriendelijkheid geïnstalleerd en benoemd.

Het ontwikkelen van een Nationale Standaard, richtlijnen voor Klantvriendelijkheid kan voordelen hebben voor organisaties, het kan vooral leiden tot minder klachten, hogere loyaliteit en meer verkopen.

Overige berichten