15 minuten minder sociale media per dag zorgt voor meer levensgeluk

vrouw telefoon

GFC NIEUWSREDACTIE- Het verminderen van het gebruik van sociale media met slechts 15 minuten per dag kan de gezondheid en het welzijn verbeteren, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Technology in Behavioral Science.

De bevindingen tonen aan dat een vermindering van 15 minuten in het gebruik van sociale media positieve gevolgen heeft voor iemands sociale leven, vitaliteit en gezondheid.

Het onderzoeksteam rekruteerde 50 deelnemers, allemaal studenten uit zes verschillende universiteiten in het VK. Ze waren tussen de 18 en 30 jaar oud.

De deelnemers werden in drie groepen ingedeeld, de “Reduce” groep toonde een significante vermindering van hun sociale media gebruik met 37 minuten per dag, en een significante vermindering in sociale media verslaving.

Bovendien meldden de deelnemers in de “Reduce” groep aanzienlijke verbeteringen in verschillende domeinen van de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven vergeleken met de “No Change” groep.

Dit suggereert dat openbare gezondheidscampagnes en interventies gericht op het verminderen van het gebruik van sociale media de geestelijke gezondheidsresultaten effectief kunnen verbeteren, vooral bij jongvolwassenen die een hoger risico lopen op negatieve effecten van het gebruik van sociale media.

OOK INTERESSANT
Benaming sojamelk, amandelmelk of havermelk in de toekomst mogelijk verboden