fbpx

15 iPhones beschikbaar gesteld door Geor Hering Foundation voor Surinaamse zuiplappen en rokers die stoppen

GFC NIEUWSREDACTIE- Zwaar rokende en/of zuipende mannen en vrouwen die wonen in Suriname kunnen een gloednieuwe Iphone 13 cadeau krijgen indien het ze lukt om langere tijd te stoppen met deze ziekmakende handelingen.

Het streven is om personen in het land die graag af willen van hun verslaving aan sterke drank en tabaksproducten, een extra duw in de rug te geven.

Het sociaal project wordt geïnitieerd en uitgevoerd door het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC).

“Het cadeau maken van deze 15 Iphones moet rokers en drinkers stimuleren om mee te doen aan deze antirook en antidrank campagne”.

“Maar belangrijker, ze moeten het ook vol weten te houden”, vertelt Jennifer Atmo van het KIVC aan GFC Nieuws.

In dit kader is het verzoek gedaan aan de Geor Hering Internationale Foundation die samen met zakenrelaties in het buitenland zorg draagt voor de geschenken.

De Geor Hering Foundation heeft al eerder en vaker dergelijke antirook projecten ondersteund en heeft in dit kader verschillende onderscheidingen van internationale gezondheidsorganisaties mogen ontvangen.

BEKIJK OOK
Feesten met een doel kan gezondheid en welzijn ten goede komen

Het ligt in de bedoeling dat ten minste 15 deelnemers, gemikt wordt op zware rokers en drinkers, via een online beeldverbinding ook begeleiding en adviezen zullen krijgen van experts die in het buitenland zijn.

Voorts zullen de verslaafden regelmatig onderworpen worden aan tests om de hoeveelheid cotinine en of ethylglucuronide(EtG) in de urine te meten.

Cotinine is een afbraakproduct van nicotine en EtG wordt in de lever aangemaakt wanneer er alcohol wordt geconsumeerd.

Het VrouwenCollectief, onderdeel van de Geor Hering Internationale Foundation, laat voorts aan GFC weten, er alles aan te willen doen om het drinken van alcohol en het gebruik van tabaksproducten zoveel mogelijk terug te dringen.

Het KIVC is ook groot voorstander van het fors verhogen van de prijzen van alle tabak- en alcoholproducten.

Serieuze zware rokers en drinkers uit Suriname die willen stoppen en mee willen doen kunnen mailen naar: [email protected]