11-jarige Quincy Moeljoredjo overreden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 11-jarige Quincy Moeljoredjo is in de avond van 9 november overreden door een vrachtwagen op de weg naar Coppename kilometer 97 in Coronie, Suriname.

Het verkeersslachtoffer was op slag dood, meldt het Korps Politie Suriname.

De politie trof het slachtoffer met zware verwondingen op de weg aan. Hij vertoonde geen teken van leven meer. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat Quincy en de 14-jarige J.A. kort voor het ongeval ter hoogte van de woning van het latere slachtoffer uit het vrachtvoertuig waren uitgestapt. Op hetzelfde moment werden beide jongens aangevallen door een hond.

Om zich in veiligheid te brengen, kroop de 11-jarige jongen onder het vrachtvoertuig, waar hij zich schuilhield voor de agressieve hond. De 38-jarige truckbestuurder R.K. reed vervolgens op, waarna hij over Quincy reed.

De chauffeur die niet door had dat hij de jongen had overreden, reed door in de richting van de Coppenamebrug en werd telefonisch in kennis gesteld van het ongeval.

De truckbestuurder keerde direct terug naar de plek des onheils en trof het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer aan.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd.

Het vrachtvoertuig is door de politie voor herkeuring in beslag genomen.