fbpx

105 militairen ontvangen grondpapieren via vicepresident Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- 105 militairen hebben via de Surinaamse vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk, een stuk domeingrond gekregen aan de Lelydorperweg.

In een later stadium komen nog eens 75 militairen aan de beurt. De uitreiking van de bereidverklaringen vond vandaag plaats in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Om de manschappen extra te motiveren hun werk te blijven doen heeft de vp het op zich genomen om alle verdere kosten, waaronder betaling van de landmeter, voor zijn rekening te nemen voor alle 105 personen.

De vp heeft ook gepleit bij minister Krishna Mathoera voor het bekijken van de verhoging van bepaalde toelagen die militairen ontvangen. Een dertiende maandsalaris zou ook niet slecht zijn en de vp vindt dat alles eraan gedaan zal worden om voor 2025 deze zaken geregeld te krijgen, meldt Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie.

OOK INTERESSANT
Sportdag voor personeel dependance Nickerie

“Al zijn we militairen we zijn ook mensen”, haalde de vp aan en die van mening is dat de militairen betere waardering verdienen. Niet alleen wanneer de kracht van militairen nodig is, dan is de militair goed. Minister Mathoera zegt dat het personeel erg belangrijk voor de voortgang van de defensieorganisatie.

Stichting Sabie Yu Kondre heeft het initiatief genomen de vp te benaderen voor bemiddeling bij de minister van Grondzaken en Bosbeheer.

Voorzitter Elsyra Sedoc van Sabi Yu Kondre werd daarna benaderd door manschappen van de om samen te bundelen en een nieuw woonproject te ontwikkelen. Defensie gaat inkomen met materiaal om het bos open te stoten om het terrein bouwrijp te maken.