10-vrouw-tellende Indiase dansgroep naar Suriname

indiase dansgroep scaled

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 10-vrouw- tellende dansgroep uit India vertoeft in Suriname om de culturele relatie te versterken.

Op donderdag 1 juni heeft de Indiase ambassade in Paramaribo een persbriefing gehouden, waarbij ambassadeur Balachandran Shankar meer informatie gaf over het bezoek van de president van India, Droupadi Murmu, van 4-6 juni aan Suriname in verband met 150 jaar Hindustaanse Immigratie.

De dansgroep staat onder leiding van Rani Khanam en valt binnen het kader van het cultureel akkoord dat tussen India en Suriname is getekend.

Aangezien de meeste Hindustanen uit de regio Uttar Pradesh en Bihar zijn gekomen is ervoor gekozen om deze klassieke dansgroep ook uit die regio te laten overkomen. Ze zullen diverse optredens verzorgen in het NIS, te Nickerie, Commewijne, Wanica en op het Onafhankelijkheidsplein.

Er zijn ook workshops gepland met lokale dansscholen. Rani Khanam is afkomstig uit Muzzafarpur, West Bihar (vanwaar Mata Gauri ook afkomstig is) en heeft internationale ervaring.

OOK INTERESSANT
Negen gewonden bij zware aanrijding op Verlengde Welgedacht C-weg in Suriname

Ze heeft onder meer opgetreden in Engeland, Australië, Frankrijk, Maleisië, Spanje, USA, UAE, Zweden en Noorwegen. Ze is er van overtuigd dat hun optredens in de smaak zullen vallen bij het Surinaams publiek.