Zwemvereniging Neptunes derde keer Around the Clock Kampioen

Zwemvereniging Neptunes is in het weekend voor de derde keer kampioen geworden bij de 4de editie van haar eigen Neptunes Around the Clock Swim Meet die zij om de vijf jaren organiseert. De Neptunes Around the Clock Swim Meet 2018 werd gesponsord door de Fernandes Group en is gestart op 16 februari. De finish was op zaterdag 17 februari in Zwembad Parima.

De Franse zwemvereniging Cercle des Nageurs de Cay-enne met wie Neptunes nu reeds 14 jaar een uitwisseling heeft, heeft dit evenement ook overge-nomen en in 2009 georganiseerd in Frans Guyana. Neptunes heeft toen deze 1e editie in Cayenne grandioos gewonnen.

Bij een Around the Clock Swim Meet, zwemmen de zwemmers in groepen van 12 personen gedurende 24 uur steeds in dezelfde volgorde (estafette volgorde). Elke zwemmer zwemt 30 minuten. De vereniging met het hoogste aantal meters in totaal gezwommen is de winnaar. Anders dan de voorgaande keren waren de teams onderverdeeld in een wedstrijdklasse en een prestatieklasse.

De uitslagen in de wedstrijdklasse zien er als volgt uit:

Op de derde plaats het team van de VOS met een totaal van 92550 gezwommen aantal meters.

Op de tweede plaats het team van Witte Lotus met een totaal score van 93100 meters.

Zwemvereniging Neptunes werd de kampioen met een totaal score van 93950 meters.

In de prestatie klasse zwom het team van het Nationaal Leger met een totale eindscore van 63000 meters.

De zwemmers en coaches werden geaccommodeerd op het terrein van Parima. Deze activiteit is in het jaar 2013 in verband met de 50ste jaardag van de vereniging voor het laatst georganiseerd. Het toernooi is toen doorgegaan ondanks het feit dat de guru van Neptunes, Oom Chris van Lierop, net voor de 50ste jaardag van de vereniging kwam te overlijden.

Neptunes is de enige vereniging die dit uniek evenement organiseert. De Around the Clock Swim Meet werd het afgelopen weekend direct gevolgd door de Oom Chris van Lierop Memorial Sprint Meets 2018 die in twee sessies is afgewerkt.(GFC)

Overige berichten