fbpx

Zwembad “De Pirengs” in oude glorie brengen

GFC NIEUWS- Ouders van Saramacca willen dat het zwembad “De Pirengs” in haar oude glorie wordt gebracht.

Dit zwembad was jaren gesloten. Het commissariaat Saramacca heeft enkele eerste hulp maatregelen getroffen, zodat in samenwerking met het ministerie van Sport en Jeugdzaken er thans vakantie zwemlessen worden verzorgd.

De belangstelling is erg groot. Vierennegentig kinderen hebben aan het begin van de lessen op 9 september zich aangemeld. Het aantal geregistreerden na een week is bijkans 160.

De kinderen die laat hebben aangemeld kunnen helaas niet meedoen aan de zwemlessen.

Marvin Mc Innis, een van de ouders zegt dat hij graag continuïteit van de lessen wil. Hij merkt op dat de kinderen niet veel ontspanning hebben. Zwemmen zou een van ze kunnen zijn.

BEKIJK OOK
Ballen voor grotere bewustwording duurzame ontwikkelingsdoelen langs Inheemse gemeenschappen

Shamienta Arsodimedjo wil graag dat het zwembad in de oude glorie wordt hersteld en de continuïteit van de zwemactiviteiten voortgang vinden.

Volgens de ouders was zwembad “De Pirengs” trekpleister in Saramacca voor vele toeristen en bewoners van andere districten.

Ouders doen een beroep op de verschillende instanties of bedrijven om hun ondersteuning te willen verlenen, zodat zwembad “De Pirengs” haar oude glorie terugkrijgt.