fbpx

"Zwarten moeten veel sneller opkomen voor elkaar bij racistische incidenten"

GFC NIEUWS- “Mensen met een donkere huidskleur moeten veel sneller ageren indien er sprake is van een racistisch incident”.

Op sociale media is de discussie weer opgelaaid over racisme nadat de Chinese eigenaar van een populaire winkel in Chinatown in San Francisco, vorige week ingreep (zie videobeelden onderin) toen een toeristenkoppel van zijn eigen afkomst op straat werd geduwd en lastiggevallen door een zwarte man.

De Chinese zakenman kwam erbij en liet aan de donkere man zien dat hij gewapend was en liever kon stoppen met het aanvallen van het Chinees stel.

“Wij zwarten moeten ook veel sneller ageren wanneer onze kleurgenoten onheus worden behandeld. Wij zijn te passief en laten alles maar op zijn beloop. Kijk maar hoe vaak wij zwarten te maken krijgen met openlijke racisme. Wij kunnen net als deze Chinese man in Chinatown  ook veel sneller opkomen voor onze eigen mensen”, schrijft ze.

De vrouw refereerde daarenboven ook aan het schandalige incident enige jaren terug toen een witte passagier op een Ryanair-vlucht van Barcelona naar Londen racistische opmerkingen schreeuwde naar een andere passagier, een oudere zwarte vrouw, die in dezelfde rij als hij zat.

BEKIJK OOK
Parlementaire delegatie naar Egypte

De oudere witte man die duidelijk een racist is, wilde niet naast de vrouw, die niemand kwaad deed, zitten en zei zonder enige schroom: “Ik zal je wat vertellen, als je niet naar een andere stoel gaat, zal ik je naar een andere stoel duwen.” Zie videobeelden onderin.

“Die witte racist mocht wel gewoon in het vliegtuig blijven zitten alsof er niets aan de hand was. Maar als een zwarte man dat met een witte vrouw had gedaan, zou hij worden opgesloten. Wij moeten als zwarten een grote vuist maken tegen het gif dat racisme heet”, stelt de vrouw op sociale media.

Anderen zijn het niet eens met haar en vinden dat er in veel landen juist vaker sprake is van positieve discriminatie. Ze zijn van mening dat de vrouw sterk overdrijft.