fbpx

Zwarte personen hebben meer drang naar alcohol bij acute stress dan witte mensen

GFC NIEUWSREDACTIE- Acute stress wekt een sterker verlangen naar alcohol op bij donkere personen in vergelijking met blanke personen, zeggen wetenschappers van de University of Pittsburgh School of Medicine in een artikel dat vrijdag is gepubliceerd in Addiction.

Om beter te begrijpen hoe sociale en structurele ongelijkheden bijdragen en of hun effecten anders zijn voor zwarte en witte volwassenen in de VS, ontvingen deelnemers aan de studie een smartphone-app die zes dagelijkse aanwijzingen stuurde om stressniveaus en alcoholhonger te registreren gedurende een periode van 10 dagen die twee weekenden omvatte – een tijd van de week waarin mensen traditioneel meer drinken.

BEKIJK OOK
82- jarige rijke zakenman die beweert dagelijks met 2 vrouwen naar bed te gaan komt met bewijs

Het doel van de studie was om de kortstondige processen onmiddellijk voorafgaand aan drinkgedrag te begrijpen.

De onderzoekers ontdekten dat hogere stress gedurende de onderzoeksperiode geassocieerd was met een hoger verlangen naar alcohol voor zwarte maar niet voor witte deelnemers, ongeacht het inkomen.

De bevindingen maken het mogelijk om gezondheidstechnologie√ęn te ontwikkelen die het verlangen naar alcohol aanpakken.

Een combinatie van interventies en beleidswijzigingen gericht op het verminderen van downstream stressoren, zoals die veroorzaakt door structureel racisme, kunnen bijzonder impactvol zijn bij het verminderen van alcoholrisico bij zwarte personen.