Zwarte mensen zijn op deze aarde het beste in heel veel dingen, wees dus trots

INGEZONDEN- Zwarte mensen zijn op deze aardbol superieur op talrijke gebieden. Het is daarom zeer jammer dat er nog personen rondlopen binnen dit universum die menen het recht te hebben neerbuigend over ons zwarten te praten en denken. Zo las ik deze week op GFC Nieuws een schokkend bericht over een Bollywood ster die het nodig vond laatdunkend te schrijven over een zwarte sportman met Afrikaanse roots.

Wij zwarten moeten ageren tegen alle racisten! Het is in deze tijd helemaal niet meer acceptabel dat mensen op basis van iemands huidskleur, een achterlijk vooroordeel baseren. Het is bewezen dat veelal erg onderontwikkelde personen zich schuldig maken aan racisme. Andersom uitgedrukt: racisten zijn wat mij betreft per definitie onderontwikkeld en ordinair.

Wijs een racist altijd op de goede dingen die wij zwarten op deze wereld hebben bewerkstelligd en waar wij bijzonder trots op mogen zijn. Waarom? Omdat deze racisten steeds de nadruk leggen op de negatieve dingen. Waar overigens ook anders gekleurden zich net zo vaak aan schuldig maken! Waarom mogen wij anderzijds dan niet de positieve dingen benadrukken? Gewoon doen, want het zijn bikkelharde feiten.

Zo zijn wij zwarten op diverse gebieden de absolute nummer 1.

De beste voetballer aller tijden is een man met een zwarte huidskleur. Zijn naam is Pelé. Niemand heeft ooit kunnen tippen aan deze complete tweebenige Braziliaanse zwarte parel. Atletiek, de snelste man ter wereld en grootste atleet aller tijden: Usain Bolt. Boksen: Muhammad Ali. Basketbal: Michael Jordan. Tennis: Serena Williams. De beste marathonlopers: mijn zwarte Afrikaanse broeders.

De beste en meest gerespecteerde president: Barack Obama. De grootste strijders voor vrede: Nelson Mandela en Martin Luther King. De beste en meest gerespecteerde presentatrice: Oprah Winfrey.

De beste zangeres aller tijden op deze aardbodem is ook weer een donkere vrouw: Whitney Houston. Een grote meerderheid muziekkenners zijn het er over eens. In haar goede tijd kon niemand aan haar tippen. De beste popster aller tijden: Michael Jackson.

Ik zou nog lang door kunnen gaan! Geef de boodschap door aan alle racisten, die onderontwikkelde mensen, die steeds maar met negatieve zaken over zwarten op de proppen komen.

T. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.
Artikel plaatsen? Misschien zijn deze tips handig voor u!

Overige berichten