fbpx

Zwarte mensen mogen nooit meer worden misbruikt

INGEZONDEN- Het is een grof schandaal dat er nog mensen rondlopen die denken dat ze nog steeds misbruik kunnen maken van zwarte mensen. Waar halen ze deze brutaliteit vandaan?

Dat Franse artsen vorige week het idee hebben geopperd om zwarte mensen in Afrika te willen gebruiken om een nieuw coronavaccin te willen testen is walgelijk. Een ieder met een beetje verstand zou moeten begrijpen dat er hier sprake is van minachting van Afrikanen.

De zwarte Afrikanen zijn eeuwenlang op onmenselijke wijze misbruikt. Als wilde beesten werden ze opgesloten, uitgehongerd, vernederd en gebruikt als slaven om het vuile, zware werk te doen.

En alsof dat nog niet genoeg is, worden de zwarte mensen tot op de dag van vandaag in veel landen op schandalige wijze gediscrimineerd.

Kijk maar wat er in Amerika gebeurt. Zwarten hebben het daar gewoon moeilijker om hogerop te komen. Ze worden zelfs ettelijke keren vaker  doodgeschoten door de politie. Zoveel van mijn zwarte broeders zijn onschuldig door de politie neergeknald, alleen maar omdat ze een zwarte huidskleur hebben. Schandalig!

Elk mens is wat mij betreft gelijk en moet beoordeeld worden op basis van het individueel gedrag. Niet op huidskleur of afkomst.

Het is daarom verwerpelijk dat Franse artsen voorstellen om zwarte mensen te misbruiken als proefkonijn.

Niemand is meer of minder waard dan een ander, of je nu wit, geel, rood, bruin of zwart bent. Het gaat om het gedrag van een individu, niet om de kleur.

Drs. J. Kerto