fbpx
Facebook Pagelike Widget

Zwarte mensen mogen nooit meer worden misbruikt

INGEZONDEN- Het is een grof schandaal dat er nog mensen rondlopen die denken dat ze nog steeds misbruik kunnen maken van zwarte mensen. Waar halen ze deze brutaliteit vandaan?

Dat Franse artsen vorige week het idee hebben geopperd om zwarte mensen in Afrika te willen gebruiken om een nieuw coronavaccin te willen testen is walgelijk. Een ieder met een beetje verstand zou moeten begrijpen dat er hier sprake is van minachting van Afrikanen.

De zwarte Afrikanen zijn eeuwenlang op onmenselijke wijze misbruikt. Als wilde beesten werden ze opgesloten, uitgehongerd, vernederd en gebruikt als slaven om het vuile, zware werk te doen.

En alsof dat nog niet genoeg is, worden de zwarte mensen tot op de dag van vandaag in veel landen op schandalige wijze gediscrimineerd.

Kijk maar wat er in Amerika gebeurt. Zwarten hebben het daar gewoon moeilijker om hogerop te komen. Ze worden zelfs ettelijke keren vaker  doodgeschoten door de politie. Zoveel van mijn zwarte broeders zijn onschuldig door de politie neergeknald, alleen maar omdat ze een zwarte huidskleur hebben. Schandalig!

Elk mens is wat mij betreft gelijk en moet beoordeeld worden op basis van het individueel gedrag. Niet op huidskleur of afkomst.

Het is daarom verwerpelijk dat Franse artsen voorstellen om zwarte mensen te misbruiken als proefkonijn.

Niemand is meer of minder waard dan een ander, of je nu wit, geel, rood, bruin of zwart bent. Het gaat om het gedrag van een individu, niet om de kleur.

Drs. J. Kerto

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…