‘Zwarte l#l’: voetballers stappen op na racistische uitlatingen trainer

Redactie GFC Nieuws — Een Nederlandse voetbalclub is een compleet team kwijt. De spelers stapten massaal op na racistische uitspraken van hun trainer. Het bestuur had de oefenmeester een standje gemaakt en daarmee was voor haar de kous af. Dat pikken de spelers niet.

“Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro, zwarte l*l. Ga jezelf wassen, zwarte l*l. Ik ben in een racistische bui, dus alle donkere spelers moeten opruimen”. Voetbaltrainer Ron van Niekerk van de club Argon uit Mijdrecht grossierde in dit soort opmerkingen.

Voorzitter Ton Goedemoed had een en ander persoonlijk gehoord, maar wist niet precies meer wat Van Niekerk gezegd had. Hij had wel een gesprek hierover met de trainer.

Ook die wist niet meer wat hij gezegd had, “Maar dat het niet door de beugel kon, dat wist ie zich nog wel te herinneren. En daar zijn we vanuit gegaan. Het klonk hem niet helemaal vreemd in de oren, begrijp ik,” zegt Goedemoed

De spelers van de eersteklasser weigeren nog verder onder Van Niekerk te trainen en eisen zijn vertrek. Dat wordt lastig, denkt Goedemoed: het contract van Van Niekerk is pas drie weken terug verlengd.

Foto: SV Argon

Overige berichten