fbpx
Facebook Pagelike Widget

Zware crimineel die sinds 2013 wordt gezocht aangehouden door politie en militairen

GFC NIEUWS- Roland Soke, meer bekend als Rasta, Kleine of Antenne, die sedert juli 2013 door de Surinaamse politie en Justitie gezocht werd, werd maandag aangehouden door de politie van Albina.

Deze aanhouding kon de politie verrichten met ondersteuning van leden van het Surinaams Nationaal Leger.

De wetsdienaren signaleerden Soke in een boot op de Marowijnerivier en gingen over tot zijn aanhouding.

Soke wordt verdacht van deelname aan een reeks brute van brute gewapende berovingen in Suriname. Er zijn al zeven van zijn bendeleden aangehouden en achter slot en grendel gezet.

De boot is vermoedelijke van Soke. Daarin heeft de politie een groot geldbedrag in euro’s aangetroffen. De boot en het geld zijn ten behoeve van de justitie in beslag genomen.

Na de aanhouding heeft de politie van Albina de crimineel Soke overgedragen aan het Arrestatie Team, dat hem vervolgens overbracht naar Paramaribo en overdroeg aan collega’s van de Afdeling Kapitale Delicten. Deze afdeling is belast met het strafrechtelijk onderzoek tegen Soke.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…