fbpx
Facebook Pagelike Widget

“Zware belasting inkomen DNA-leden en versobering pensioen”

Vele burgers zien met de wet van de DNA betreffende hun verdienste, een vorm van uitbuiting van het volk, terwijl de gemeenschap behoefte heeft aan regie en beleid.

Als schrijver van dit artikel begrijp ik het gevoel van de mensen, want er moeten nog heel veel problemen worden opgelost. Terwijl het over de inhoud van hun werk had moeten gaan, ging het over geld. Dit is uitermate teleurstellend.

Iets terug doen voor het volk

De DNA en de regering kunnen iets terug doen voor het volk. Het werk van een volksvertegenwoordiger is een parttime job. Hiernaast hebben de volksvertegenwoordigers ook een vaste baan, vaak in dienst bij de overheid. De regering kan via de belastingen regelen, dat er geen korting wordt toegepast bij de loonheffing en dat het inkomen van de volksvertegenwoordigers, zwaarder wordt belast. Dat zwaarder belaste deel vloeit terug naar de belastingbetaler.

Ook het pensioen moet worden versoberd. Als een volksvertegenwoordiger in dienst is van de overheid, dan mag aan zijn opgebouwde pensioen als volksvertegenwoordiger een maximum worden vastgesteld. Mits dit juridisch niet haalbaar is, moet het pensioen van de volksvertegenwoordiger samen met zijn pensioen in loondienst worden opgeteld en zwaarder belast moeten worden.

Het hebben van twee banen is niet verboden, echter moet belastingtechnisch het totaal jaarinkomen worden vastgesteld en in de daar voor horende box worden belast. Dit geld ook voor het pensioen.

De belastingdienst zou kunnen doorpakken, door te kijken naar onroerend goed van de volksvertegenwoordiger. Mocht de volksvertegenwoordiger groot grond bezitter zijn, dan moet ook daarover belasting worden geheven. Dit moet scheefgroei en populisme binnen de overheidsdiensten tegen gaan. Werken in dienst van de overheid (volksvertegenwoordiger), mag niet alleen vanwege het loon een motivatie zijn om er te gaan werken, maar een bewuste keuze zijn.

Verkiezingstijd

Het is nu verkiezingstijd en politieke partijen kunnen dit soort zaken op hun agenda zetten om de onderhandelingen in te gaan na de verkiezingen. Dit soort thema’s scoren hoog tijdens de verkiezingscampagne, want het volk wil veranderingen zien. Als overheid geeft u het goede voorbeeld en doet u niet mee aan zelfverrijking.

Hierbij roep ik alle politieke partijen op, om dit thema in hun verkiezingscampagne op te nemen en daadwerkelijk iets terug te doen voor de samenleving. Het is nu uw kans om de harten van de zwevende kiezers te winnen. Kiezers die zich willen en kunnen identificeren met uw partij ideologie.

Als volk en natie kijken we reikhalzend uit naar uw verrichtingen.

Jerrel Burleson

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.