fbpx

Zwangerschap gekoppeld aan lagere percentages van zelfbeschadiging

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De grootste Britse studie ooit om het risico op zelfbeschadiging rond zwangerschap te onderzoeken, heeft aangetoond dat de meeste vrouwen over het algemeen minder kans hebben hierop tijdens en na de zwangerschap.

Terwijl vrouwen met een diagnose van psychiatrische stoornis een hoger achtergrondrisico op zelfbeschadiging hadden, halveerde hun risico meer dan de helft tijdens de zwangerschap.

Zelfs na de zwangerschap lopen vrouwen ouder dan 30 jaar een lager risico op zelfbeschadiging.

Moeders jonger dan 30 jaar hebben echter meer kans op zelfbeschadiging tussen drie en zes maanden na de bevalling.

Het onderzoeksteam identificeerde en analyseerde bijna 58.000 gevallen bij vrouwen van 15 tot 45 jaar tussen januari 1990 en december 2017.

Hoewel slechts een klein aantal vrouwen zichzelf verwondt tijdens en na de zwangerschap, stelt het team dat het identificeren van degenen die risico lopen artsen in staat zal stellen om middelen te richten op de vrouwen die ze het meest nodig hebben.

Ze ontdekten ook:

Over het algemeen was er een kleine toename van het risico op zelfbeschadiging na de zwangerschap, maar dit risico werd voornamelijk gedragen door jonge vrouwen in de leeftijd van 15 tot 29 jaar.

In tegenstelling tot oudere vrouwen, zullen adolescente vrouwen van 15-19 jaar met een voorgeschiedenis van zelfbeschadiging waarschijnlijk doorgaan met zelfbeschadiging tijdens de zwangerschap.