Hoogzwangere vrouw(32) ten onrechte in cel gegooid door fout in gezichtsherkenning technologie

vrouw gevangenis cel hek tralies

GFC NIEUWSREDACTIE- De 32-jarige Porcha Woodruff uit Detroit (VS) werd ten onrechte gearresteerd door de politie op verdenking van beroving en autodiefstal na een fout in gezichtsherkenningstechnologie.

Ondanks dat ze acht maanden zwanger was, werd Woodruff 11 uur vastgehouden en ondervraagd.

De surveillancebeelden die werden gebruikt toonden geen zwangere vrouw, hoewel Woodruff duidelijk zwanger was op het moment van haar arrestatie.

De fout ontstond na een geautomatiseerde gezichtsherkenning door de politie van Detroit, waarbij een eerder geregistreerde foto van Woodruff uit 2015 werd aangemerkt als een overeenkomst.

Na deze identificatie bevestigde het slachtoffer van de beroving haar onterecht in een fotoconfrontatie, wat leidde tot haar arrestatie.

Later werden de aanklachten tegen Woodruff ingetrokken. Ze heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen de stad Detroit wegens onrechtmatige arrestatie.

Uit gegevens blijkt dat dit het zesde recente geval is van een persoon die ten onrechte wordt beschuldigd door gebruik van gezichtsherkenningstechnologie door de politie in de VS.

OOK INTERESSANT
23-jarige bezoeker die drugs het cellenhuis poogde binnen te smokkelen aangehouden

Het debat over de betrouwbaarheid van deze technologie in strafrechtelijke onderzoeken is hierdoor opnieuw aangewakkerd.

Foto vrouw ter illustratie.