Zwangere vrouw en foetus sterven nadat vrouw door ziekenhuis naar huis werd gestuurd met ijsblokjes en pijnstillers

GFC NIEUWS-Een zwangere vrouw en haar ongeboren baby stierven, nadat de vrouw door een ziekenhuis naar huis werd gestuurd met pijnstillers en ijsblokjes.

Naomi Williams, 27, was zes maanden zwanger toen ze heel vroeg in de ochtend op Nieuwjaarsdag naar het ziekenhuis ging met ernstige pijnklachten.

De vrouw van Inheemse afkomst, werd door twee verpleegsters behandeld die haar Panadol – een medicijn dat gebruikt wordt om pijnklachten en koorts te behandelen – gaven en ijsblokjes.

Zonder om een arts te consulteren, mocht de vrouw het ziekenhuis na ongeveer een half uur verlaten.

Slechts 15 uren later, stierven Williams – wiens zwangerschap was vastgesteld als een hoog risico – en haar foetus aan een hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging.

Voor uren kronkelde de vrouw van de pijn, totdat ze rond 1.30 uur op 1 januari het bewustzijn verloor.

Tijdens behandeling van de zaak van de vrouw in een rechtszaal in Australië afgelopen week werd geconcludeerd dat ze onvoldoende kreeg van het ziekenhuis in Tumut.

Het was haar 18e bezoek aan het desbetreffend ziekenhuis enkele maanden voordat ze stierf.

Ze werd niet verwezen naar een verloskundige of goede specialist, ondanks ze steeds last had van misselijkheid en braken voor en tijdens de zwangerschap.

De vrouw had specialistische hulp moeten krijgen op de dag dat ze stierf.

Had aantal keer dat ze het ziekenhuis had bezocht, was zorgwekkend. Ook bleek dat alle informatie van haar niet was gemarkeerd, waardoor men niet kon weten welk risico ze liep.

Verder werd aangehaald dat de verpleegsters niet konden weten dat ze een infectie had opgelopen, maar omdat ze geen arts erbij hebben gehaald, stierf ze uiteindelijk.

Overige berichten