fbpx
Zusterorganisaties coalitiepartners ondersteunen voordracht Radjendre Khargi

GFC NIEUWS- In de pers is de naam van Radjendre Khargi genoemd als de nieuwe Ambassadeur voor de Republiek Suriname in Nederland. Wij, Zusterorganisaties Coalitiepartners Nederland, hebben hiervan kennisgenomen.

Het was bekend dat de invulling van de functie van Ambassadeur(s) in een nieuwe perspectief geplaatst zou worden in lijn met de naamgeving Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis).

De berichtgeving heeft veel “tongen” doen losmaken en de kandidaat Ambassadeur werd op de “ontleedtafel” gelegd.
Organisaties en anderen op persoonlijke titel, maakten gebruik van hun democratisch recht, openlijk hun mening kenbaar te maken over de kennis, kunde en competenties van deze kandidaat.

Minister Albert Ramdin, Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis), kwam met een verklaring om deze voordracht te onderbouwen.

Wij, Zusterorganisatie Coalitiepartners, zijn op onderzoek gegaan en kwamen achter de volgende informatie:

Radjendre Khargi is:

1. Communicatieadviseur;
2. Actief op het terrein van Internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling,
3. Vervulde diverse adviesfuncties voor onder andere de minister van Ontwikkelingssamenwerking en diverse NOG’s,
4. Bekend van een leidende rol in het bundeling van bekende bladen zoals OnWorld in Internationale Samenwerking tot het OnWorld Nederland Platform,
5. Initiator tot de oprichting van de Leerstoel Hindostaanse Diaspora
en later secretaris en voorzitter Diaspora Leerstoel Lall Rookh aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tegen deze achtergrond ondersteunen wij deze voordracht, omdat wij van overtuigd zijn dat hij de rol en taakstelling op een kundige wijze kan invullen.

Wij zullen ook proberen de draagvlak te vergroten en de weerstanden te verkleinen binnen de Surineds/Diaspora gemeenschap.

Zusterorganisaties Coalitiepartners NL

VHP – Lachman Soedamah
ABOP – Gilmar Mack Nack
NPS – John Ritfeld
PL – Mundo Kasmo

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.