fbpx

Zus & Zo presenteert: Artist in Residence

GFC NIEUWS- De wereld staat op zijn kop door corona, ook in Suriname. Juist in tijden van crisis draaien creatieve geesten op volle toeren.
De veranderende samenleving vormt voor kunstenaars een bron van inspiratie. Zus & Zo speelt in op deze artistieke golf met het project ‘Artist in Residence’: tot eind 2020 krijgt elke week een andere kunstenaar de ruimte om te logeren en creëren in het guesthouse, de tuin en de speciale werkruimte op de eerste verdieping.
Elke kunstenaar verblijft zeven dagen in het guesthouse aan de Grote Combeweg. Daar ontwikkelt hij/zij nieuw werk dat van vrijdag tot en met maandag wordt gepresenteerd op de eerste verdieping van Zus & Zo.
Op zaterdag en zondag verzorgen de artiesten workshops en gaan zij met hun publiek in gesprek. Het Artist in Residence-concept is niet nieuw, maar wordt doorgaans aan buitenlanders aangeboden. Zij kunnen het land ontdekken, reflecteren, tot nieuwe creatieve concepten komen en die presenteren.
Het is bijzonder dat Zus & Zo nu lokale kunstenaars de kans biedt om zich een week lang te concentreren op hun werk.
Dakaya Lenz neemt op 7 oktober als eerste kunstenaar haar intrek in Zus & Zo om er te werken aan een reeks mini-schilderijen. De Covid-voorschriften worden uiteraard volledig nageleefd: maximaal vijf personen tegelijk mogen de expo bezoeken. De ruime tuin van Zus & Zo is de ideale wachtruimte en om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de Zus & Zo Artist in Residence Experience, is er een livestream via diverse sociale media.
Van 8 oktober tot 26 december is het publiek welkom op de expodagen, van vrijdag tot en met maandag van 11.00-19.00 uur bij Zus & Zo.

BEKIJK OOK
Regering in gesprek met vakbonden ziekenhuizen