fbpx
Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten: Zalman 4e op onderdeel pool

Marciano Zalman is woensdagavond vierde geworden op het onderdeel pool tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Colombia.

Er waren twaalf deelnemers. “Over het algemeen ben ik niet ontevreden met de vierde plaats, omdat pool niet de focus was. Voor mij is deze vierde plaats dus heel verdienstelijk”, zei hij na afloop in Club Billares Cañaveral.

In de strijd om de bronzen medaille verloor de Surinamer de best-of-three met 0-2 van de Colombiaan Jairo Guzman. “Ik ben een beetje boos op mezelf, omdat ik twee keer de kans heb gehad om de wedstrijd te beslissen en ik heb het niet gedaan. Ik had de ballen moeten maken. Eigenlijk ben ik ietwat teleurgesteld dat ik ten minste één game niet heb gewonnen om een derde partij te forceren.”

Zalman had zich dinsdag verzekerd van een plek in de tweede ronde. Rasjied Soeltan verzuimde zich woensdagavond te plaatsen voor de laatste zes. Hij kreeg in twee partijen klop van Xavier Araquistaín, waardoor de Nicaraguaan, Guzman, Zalman, de Mexicaan Alberto Rico en de Argentijnen Julio Ernesto Elías en Miguel Elías zich plaatsten voor de finaleronde.

In die fase wonnen Guzman, Araquistaín en Miguel Elías van respectievelijk Rico (2-0), Julio Ernesto Elías (2-1) en Zalman (2-1). De Surinamer werd de lucky loser want via loting belandde hij in de halve finales met de drie winnaars.

Zalman kwam weer uit tegen Miguel Elías, die hem met 2-1 versloeg. Araquistaín was in twee partijen beter dan Guzman. Miguel Elías, die dinsdag Soeltan had verslagen, veroverde de gouden medaille ten koste van Araquistaín (2-0). Guzman pakte brons.

Voor donderdag heeft Suriname op schema staan atletiek (100, 400 en 1.500 meter) om zeven uur ‘s morgens, bowling om tien uur ‘s morgens en futsal (Suriname vs Mexico) om drie uur ‘s middags. Suriname loopt twee uren voor op Colombia.

Foto: Zowel Marciano Zalman (voorgrond) als Rasjied Soeltan (zittend) moest op het onderdeel pool de meerdere erkennen in de latere kampioen Miguel Elías van Argentinië (staand).

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.