fbpx
Zuid-Afrikaanse vrouw doodgeschoten in woning terwijl ze beviel van baby

GFC NIEUWS- De 32-jarige Shaida Nathan is in Zuid-Afrika doodgeschoten terwijl ze aan het bevallen was van haar vierde kind.

Volgens getuigen renden twee mannen de tuin in en openden ze het vuur op de schuur waarin Shaida lag. Hulpverleners konden het leven van de vrouw en haar baby niet meer redden.

De politie denkt dat een van haar twee zoons, die bij haar waren, het doelwit van de aanval was. Ze raakten allebei gewond en liggen in het ziekenhuis. Hoe ze eraan toe zijn, is onduidelijk.

Het geweld tegen vrouwen is de laatste tijd opgelaaid in het land. Deze maand werden er al naast Shaida al vier vrouwen vermoord.

“We constateren met grote afschuw dat gewelddadige mannen, in een tijd waarin het land met de bedreigingen van een pandemie wordt geconfronteerd, profiteren van de versoepelingen om vrouwen en kinderen aan te vallen”, aldus president Cyril Ramaphosa.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.