fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Zuid-Afrikaanse leider waarschuwt: ‘Als je een van ons doodt, vermoorden we jullie vrouwen, kinderen, honden en katten’

In  Zuid-Afrika is grote ophef ontstaan over de oproep van een politicus om witte vrouwen en kinderen te vermoorden. Hij voorspelde dat zijn partij in 2019 aan de macht zal komen in Zuid-Afrika.

“Als je een van ons doodt, doden we vijf van jullie. We zullen hun vrouwen vermoorden, we zullen hun kinderen vermoorden, we zullen alles vermoorden wat we op onze weg vinden” riep Andile Mngxitama afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van zijn Black Land First-beweging (BLF).

Hij riep zelfs op om honden en katten die eigendom zijn van witte mensen, te vermoorden.

Mngxitama beweerde later dat zijn uitspraken uit hun context zijn gehaald en dat hij slechts reageerde op uitlatingen van miljardair Johann Rupert over de taxi-industrie.

OOK INTERESSANT
Overheidsschuld bij oliemaatschappijen ruim US$ 350 miljoen

Rupert, een aanhanger van de taxi-industrie, zinspeelde op de extreem-linkse EFF-partij in een recent interview met omroep Power FM, toen hij verklaarde “Wanneer die rode kerels komen, moeten ze bedenken dat ik mijn eigen leger heb”, schrijft City Press

De BLF-voorman beschouwde dit als een bedreiging naar de zwarte gemeenschap en reageerde met de uitspraak dat voor elke zwarte die door de taxi-industrie wordt vermoord, vijf witten gedood zullen worden en waarschuwde dat “vuur met vuur” zal worden bestreden.

Hij verklaarde dat de enige reden waarom er zoveel ophef is ontstaan over zijn uitspraken is “omdat witte mensen niet willen dat de BLF volgend jaar in het parlement komt.”