Zoveelste waarschuwing aan foutparkeerders. Politie treedt harder op

Vanaf maandag 7 januari sleept de politie van het Ressort Centrum in samenwerking met de Algemene Surveillance Dienst en de Bikers Unit voertuigen die op de verhoogde voetpaden, de verhoogde bermen en de voetgangers oversteekplaatsen geparkeerd staan, weg en worden de overtreders bekeurd.

Wettelijk is bepaald dat er aan de uiterst linkerzijde van de weg, dit bekeken vanuit de rijrichting, geparkeerd wordt. Dit kan echter verboden worden doordat de overheid verkeersborden plaatst.

Een voorbeeld daarvan zijn de wachtverbodsborden die bijvoorbeeld aan de Henck Arronstraat, de Waterkant, de Keizerstraat tussen de Waterkant en de Domineestraat en andere wegen geplaatst zijn. De boetes variëren tussen SRD 50 – SRD 100.(GFC)

Vooral autobestuurders hebben de slechte gewoonte om hun voertuigen op het verhoogd voetpad bij het Kerkplein te parkeren, schrijft de PR van het KPS. De voetgangers worden door dit gedrag van de auto-, bromfiets- en motorfietsbestuurders gehinderd, waardoor zij gedwongen worden om op de rijbaan te lopen met alle gevolgen van dien.

Er zijn privé parkeerterreinen in het stadscentrum waar bestuurders hun voertuigen tegen betaling parkeren. De bestuurders worden geadviseerd deze parkeerterreinen in kaart te brengen en hun keuze daaruit te maken.

Overige berichten