fbpx

Zoveelste uitstelling verzetzaak Bouterse

GFC NIEUWS- De verzetzaak die Desi Bouterse aantekende tegen het vonnis van 20 jaar dat tegen hem in het 8 -decemberproces is uitgesproken, is voor de vierde keer verschoven.
De zaak wordt op 30 juni niet in behandeling genomen en is verschoven naar 30 juli 2020.
Bouterse werd als hoofdverdachte in het 8-decemberstrafproces door de Krijgsraad op 29 november 2019 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar.
Op 22 januari verscheen Bouterse op de zitting van de Krijgsraad om verzet aan te tekenen tegen het vonnis.
Na de zitting informeerde hij een grote menigte op het Onafhankelijkheidsplein over hetgeen zich heeft afgespeeld bij de Krijgsraad.
Bouterse zei met respect behandeld te zijn door de Krijgsraad en vertelde waarom hij niet eerder voor de rechter is verschenen.
Volgens hem is er een verstekvonnis uitgesproken. Indien hij niet op de zitting zou verschijnen zou het vonnis in werking treden. Aangezien hij het niet eens is met het vonnis, heeft hij zijn raadsman de opdracht gegeven verzet aan te tekenen. “Door op 22 januari ter terechtzitting te verschijnen, begint het proces helemaal opnieuw”, stelde het staatshoofd.
President Bouterse liet optekenen dat in 1982 zich een dramatische ontwikkeling heeft voltrokken wat zich niet meer mag herhalen. Hij vindt het jammer dat mensen toen het leven hebben gelaten.
Hij vroeg zich af waarom er enkel gesproken wordt over de nabestaanden van de 15 slachtoffers van het militaire bewind, terwijl honderden landgenoten tijdens de binnenlandse oorlog het leven hebben gelaten.
Bouterse zei naar het gerechtelijke vooronderzoek te zijn geweest om mee te werken aan waarheidsvinding. Toen hij zag dat Nederland een draaiboek aan het uitvoeren was, weigerde hij langer mee te werken. Het is volgens hem duidelijk dat Nederland bewijsmateriaal voor 60 jaar heeft ‘bevroren’.

BEKIJK OOK
Trafficking In Persons doet sessie mensenhandel met buurtmanagers