Zo snel mogelijk merendeel Surinamers vaccineren is enige oplossing om uit coronaellende te komen

GFC NIEUWSREDACTIE- De enige oplossing om Suriname uit de coronaellende te laten geraken is het zo snel mogelijk inenten van de overgrote meerderheid burgers.

De overheid zou om verder lijden van de gemeenschap, het aantal dodelijke slachtoffers en het verder ruïneren van de economie te beperken, het snel en grootschalig vaccineren de hoogste prioriteit moeten geven.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Coronaellende in India neemt hartverscheurende vormen aan

Het VrouwenCollectief is groot voorstander van het gebruik van het Janssen- vaccin dat slechts eenmalig hoeft te worden geprikt in de armen en in de normale koelkasten kan worden opgeslagen. Bovendien biedt het voldoende bescherming tegen de verschillende virusvarianten.

“Het zou erg op prijs worden gesteld indien er op de meest korte termijn een megavaccinatiecampagne met het Janssen vaccin wordt opgestart zodat er levens worden gered”.

“Ook zou Suriname met voldoende gevaccineerden, versoepelingen kunnen doorvoeren want de coronamaatregelen ruïneren de economie en hebben een zeer negatieve impact op het welzijn van de samenleving”, aldus het KSVC.

 

Overige berichten